"Ko je ovo odlučio - uništio nas u Skadarliji"

Beograd -- U ugostiteljskim objektima boemske četvrti manje je gostiju zbog rekonstrukcije česme na vrhu Skadarlije.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Na jednom od sastanaka predstavnika grada i ugostitelja Skadarlije bilo je reči o usklađenom mobilijaru u baštama. Kafedžije se ipak nadaju da do toga neće doći. “Zamislite da uniformišete Monmartr, ili neku istorijsku četvrt u svetskim gradovima. Skadarliji mora da ostane duh, a ne da nam naređuju kakve suncobrane i stolice moramo da imamo”, kaže jedan od vlasnika stare skadarlijske kafane.

Zbog ograde oko gradilišta, turisti i Beograđani misle da je cela ulica zatvorena, pišu Večernje novosti.

Usred boemske četvrti raskopana je ogormna rupa zbog rekonstrukcije jednog od simbola Skadarlije, a posetioci skoro da više ne sede u baštama. Osim vlasnika restorana, gradilište usred turističke sezone zbunjuje i turiste, a i Beograđane.

Iako su vlasnici restorana uspeli da u dogovoru sa gradskim vlastima odlože rekonstrukciju kaldrme planiranu za proleće, sezona je čak i zbog iskopane rupe oko česme ozbiljno uzdrmana. Direktor Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva Dragan Gligorijević potvrdio je "Novostima" da je najgore lokalima koji su u neposrednoj blizini gradilišta. Naviklo na oblak prašine je osoblje prve na udaru kafane "Zlatni bokal", a mušterije im se često zbog toga pokupe i odu.

“Onaj ko je odlučio da rekonstruiše česmu usred sezone nas je uništio”, kaže Đorđe Pavlov, vlasnik jednog od restorana u Skadarliji.

“Logično je da se svi radovi završe u jednom potezu, idealno na jesen, a ne usred letnje sezone”, dodaje on.

Mnogi posetioci kada krenu niz ulicu i ugledaju ogradu, veliku rupu i radove, i ne silaze dalje, jer misle da je Skadarlija zatvorena. Na info-tabli stoji da je rok za završetak česme u julu, dok će se kaldrma obnavljati od septembra do Nove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 288 idi na stranu