BG: Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije

Niskotarifna kompanija Viz er uvela je u saobraćaj još jedan avion erbas 320 i četiri nove linije iz Beograda – za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

12:31

BG: Sleteo drugi Viz er avion, četiri nove linije
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Novi avion predstavlja ulaganje Viz era u Srbiju od dodatnih 100 miliona dolara i donosi otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru baze avio-kompanije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Na novim linijama će saobraćati dva puta nedeljno, do će broj letova do nekih od najpopularnijih destinacija iz Beograda biti povećan pa će za Malme leteti pet puta nedeljno, za Dortmund i Ajndhoven četiri puta nedeljno), a za Geteborg, Minhen-Memingen i Stokholm-Skavsti tri puta nedeljno.

Viz er navodi i da je u prva četiri meseca ove godine povećao promet u Srbiji za 27 odsto. Viz erom je od početka 2017. putovalo skoro 190.000 srpskih putnika. Očekuje se da sa novim, drugim avionom, kapacitet u 2017. bude povećan za 39 odsto.

Moderni avion erbas A320 ima 180 putničkih mesta.

Povodom povećanja flote i otvaranje novih linija, kompanija je ponudila i poseban popust od 30 odsto u toku današnjeg dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: