Sporazum Srbije sa Albanijom i Moldavijom

Beograd -- Potpredsedsednica vlade Zorana Mihajlović sutra će u Beogradu predsedavati ministarskim sastankom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će potpisati i sporazume o međunarodnom drumskom saobraćaju sa predstavnicima Albanije i Moldavije.

U uvodnom delu sastanka, u Palati Srbija, učesnicima će se obratiti potpredsednica ministarka Mihajlović i generalni sekretar BSEC Majkl Hristides, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović i zamenik ministra saobraćaja i putne infrastrukture Moldavije Sergej Bukataru potpisaće Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Moldavije.

Nakon toga, Mihajlović će sa ministrom transporta Albanije Sokolom Dervišajem potpisati Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju sa Albanijom.

Sastanak ministara zaduženih za oblast transporta održava se u okviru predsedavanja Srbije Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju koje je zapoceto 1. jula i trajaće do 31. decembra 2016.

Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju osnovana je na Samitu šefova država i vlada 11 zemalja crnomorskog regiona u Istambulu 1992. godine.

Srbija se 2004. godine priključila ovoj regionalnoj ekonomskoj organizaciji i ove godine treći put predsedava BSEC-om, nakon predsedavanja 2006-2007. i 2012. godine.

strana 1 od 277 idi na stranu