Palma: Jagodinu posetilo 400.000 turista

Jagodinu je ove godine posetilo 400.000 turista, a preko leta svi hoteli su bili puni, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

10:11

Default images
Foto: Tanjug

On je istakao da nije bilo slobodnih soba i apartmanu ni u privatnom smeštaju.

"Turizam je, gledajući u kompletu, poboljšao životni standard građana", rekao je Marković sinoć na promociji turističkog filma o Jagodini "Svuda pođi u Jagodinu obavezno dođi".

Jagodini u ovom trenutku nedostaju hoteli, rekao je Marković i pozvao zainteresovane investitore da dođu u Jagodinu i prave hotele.

"Jagodina ima dve Industrijske zone, jednu na koridoru 10, gde je napravljeno pet fabrika i pravi se još tri, i Turističku industrijska zona u kompleks đurđevo brdo, koja je mnogo pomogla ovom gradu", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, prvo je napravljen Zoo vrt, što je privuklo veći broj posetilaca u Jagodinu, zatim je napravljen Akva park, što je povećalo broj gostiju nekoliko puta, a zatim i Muzej voštanih figura...

"Turisti dolaze zbog sadržaja", precizirao je Marković.

"Posle toga došao sam do zaključka da je u tom kompleksu potreban i jedan savremeni veliki tržni centar poput onih u Evropi. Imali smo dosta muka i problema da nađemo invstitora za tako nešto, ali smo ga našli i prošle godine u septembru otvoren je Vivo šoping centar u kojem je zaposleno 300 mladih", dodao je Marković.

Grad je inkasirao u budžet dva miliona evra, po osnovu plaćenih komunalija i zemljišta, rekao je Marković. Svi lokali, oko 30, je izdato, uglavnom starnim kompanijama, podsetio je on.

"Napravili smo fontanu dugu 122 metra, gledajući tu fontanu, došao sam do zaključka da nam treba još jedan sadržaj sa vodom i napravili smo za 30 dana jednistvni i jedini veštčaki vodopad na Balkanu i Evropi, zbog koga je svakg dana ogroman broj turista dolazio i dolazi u Jagodinu", rekao je Marković.

Kada sumira rezultate, finansijske i druge efekte, Marković je siguran da je to prava investicaija, imajuć u vidu da Srbija ima dobar geografski položaj, a posebno Jagodina koja je pored međunarodnog autoputa i železničke pruge.

Marković je najavio da ima u planu i šta će se raditi za sledeću seznu, novu turističku ponudu, ali neće da otkrije o čemu se radi dok se ne vidi koliko će to koštati.

"Danas je vreme u Srbiji takvo da možete ući u investiciju koju možete da otplatite za maksimalno dve ili tri godine. Ja hoću da vrednost ove investicije bude tolika da možemo da je za tri godine isplatimo", istakao je Marković.

On je podsetio da je otvoreno i 30 do 40 tezgi za prodaju proizvoda starih zanata, da od turizma ogromnu korist imaju ugostitelji, da raste promet u prodavnicama...

Turizam je kompletno poboljšao životni standard građana Jagodine, intenzivirao stambenu izgradnju, putne i komunalne infrastrukture, veći broj stanovnika, studenata na fakultetima, zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: