U FAP-u i predstavnik Mercedesa

U toku su razgovori u Fabrici automobila Priboj. Vučić na sastanak doveo i jednog od direktora Mercedesa.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

09:32

Default images

Počeo je sastanak prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića sa sindikatima, štrajkačkim odborom i rukovodstvom FAP-a. Sastanku prisustvuje i jedan od direktora Mercedesa Rolf-Jirgen Sejerle.

Kako saznajemo, od predstavnika "Mercedesa" se očekuje da proceni da li nemački automobilski gigant može na bilo koji način da pomogne FAP-u, odnosno da uposli njegove kapacitete.

Vučić traži da vidi zalihe od 5, 6 milijardi dinara koje je rukovodstvo prijavilo kao imovinu u ličnoj karti tog preduzeća. On je naglasio da je država spremna da pomogne, ali da neće da baca pare i neće nagrađivati nerad, javašluk i lopovluk.

Radnici su u krugu fabrike, dok su mnogi građani ispred upravne zgrade FAP-a.

Štrajkači su danas, na vest da će doći Vučić, uklonili blokade sa pruge.

Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj

Graðani ispred upravne zgrade FAP-a èekaju Vuèiæa
Nakon što su radnici FAP-a obustavili blokadu pruge Beograd – Bar, železnički saobraćaj na tom pravcu uspostavljen je jutros u 10 sati.

Železnice Srbije saopštile su da su njihove stručne službe, nakon obustave blokade, izašle na teren i pripremile prugu za uspostavljanje saobraćaja. Vozovi od 10 sati neometano idu celom železničkom trasom između Beograda i Bara.

Međunarodni putnički voz, koji je u 9.10 sati iz Beograda krenuo za Bar, kao i međunarodni voz koji je iz Bara u 9.00 sati krenuo za Beograd, saobraćaju normalno.

Takođe, voz koji je u 7.05 iz Beograda krenuo za Prijepolje, saobraćaće celom trasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

304 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: