Nikolić: Novac išao privilegovanima

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da se novac do sada neretko ulagao u privilegovane firme, pojedince i stranke a da se nije vodilo računa o opštem iteresu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 31.08.2013.

13:41

Default images

Prema njegovim rečima, naročio se nije vodilo računa o poljoprivredi, u koju bi, kako je naveo, trebalo ulagati čak i više nego u energetiku.

"Država mora da nađe novca da ulaže u poljoprivredu, u one koji najviše rade i koji najviše mogu da doprinesu. To je do sada nedostajalo", poručio je Nikolić prilikom obilaska Rubinovog vinograda u Bačini.

Nikolić je rekao da je možda izgubljeno malo vremena, ali da smatra da će se nova vlada snaći i da imati u vidu da je poljoprivreda osnov.

"Mislim da ćemo sada postići potpunu saglasnost, mi koji o ovome brinemo, da sve što ulažemo bude uloženo u poljoprivredu, čak i više nego u energetiku. Lako ćemo sa energetikom dok pronađemo investitore koji po ovako jeftinoj ceni struje uopšte žele da investiraju", rekao je predsednik.

On je međutim naglasio da mnogi investitori žele da ulažu u poljoprivredu, jer su Srbiji otvorena tržišta širom sveta i da je zato neophodno da se obezbede dovoljne količine proizvoda za one države koje otkupljuju na veliko i da se održi kvalitet.

Nikolić je rekao da Rubinove vinograde u Bačini obilazi zato što proizodnja grožđa, vina i vinogradarstvo uopšte može da bude velika izvozna šansa za Srbiju i nada za ljude da ostvare profit, izdržavaju porodice i napreduju bez obzira da li su na selu ili u gradu.

Prema njegovim rečima, mnogi u Srbiji misle da egzistencije ima samo u gradu i da na to ukazuje i niz zapuštenih privatnih vinograda koje je video na putu ka Rubinovom vinogradu.

"Otišao je narod u grad ali tamo nema posla, a u selo se ne vraćaju jer nema uslova. Država može i mora da stvori te uslove", poručio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: