Nema krize u Svislajon Takovu

Radnici proizvođača hrane Svislajon Takovo neće biti otpuštani zbog svetske ekonomske krize, već će raditi za praznike i u tri smene.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2009.

16:37

Default images

"Naši radnici su zaštićeni od svetske ekonomske recesije, ali nisu zaštićeni od rada, jer ove godine moramo da proizvedemo najmanje 30 odsto više nego lani i potpuno smo nezavisni od banaka i kredita", rekao je predsednik i većinski vlasnik koncerna Svislajona Takovo Rodoljub Drašković.

Drašković nije želeo da kaže koliko je hrane proizvedeno u 2008. godini, ali je rekao da je u proteklih pet godina, od kada je Takovo privatizovano, proizvodnja povećana za šest puta, standard zaposlenih za tri puta i da se proizvodi Takova prodaju u Kanadi, Australiji, SAD, Rusiji i širom Evrope.

Švajcarsko-srpska kompanija Svislajon kupila je Takovo 2004. godine na tenderu za tri miliona evra, uz obavezu ulaganja 30 miliona evra. Prema podacima Agencije za privredne registre iz 2007. godine, Svislion Takovo ima 722 zaposlena, koji proizvode između ostalog "eurokrem", kekse "bevita", "pti ber" i "išler", viljamovku i sokove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: