NBS:Preliminarna dozvola Moskovskoj

Narodna banka Srbije dala je ruskoj banci „Bank of Moscow“ preliminarno odobrenje za osnivanje banke u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2008.

12:21

Default images

Ta banka bi poslovala pod imenom Moskovska banka a.d. – Beograd, čime je završena prva faza u postupku osnivanja nove banke, kaže se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Da bi dobila dozvolu za rad „Bank of Moscow“ je u obavezi da u roku od 60 dana podnese Narodnoj banci Srbije zahtev za izdavanje te dozvole, kao i da obezbedi tehničke uslove za početak rada banke, uključujući uplatu osnivačkog kapitala u iznosu od deset miliona evra.

Narodna banka Srbije navodi da je „u obavezi da o podnetom zahtevu odluči u roku od 30 dana, čime bi postupak izdavanja dozvole za rad bio okončan, rešenjem o izdavanju dozvole za rad koje se objavljuje u “Službenom glasniku Republike Srbije“. Nakon upisa Banke u registar, steći će se uslovi za početak poslovanja ove banke“.

„Bank of Moscow“, osnivač Banke u Beogradu, visoko je rangirana od poznatih svetskih rejting agencija (BBB), a njen većinski vlasnik je Grad Moskva. Reč je o jednoj od pet najvećih banaka u Ruskoj federaciji, sa bilansnom sumom od 14,1 milijardu evra i kapitalom u iznosu od 1,2 milijarde evra.

„Na osnovu celokupnog dosadašnjeg poslovanja i upravljanja drugim društvima u kojima ima vlasništvo, među kojima ima i nekoliko banaka, može se očekivati da će ’Bank of Moscow’ obezbediti stabilno poslovanje banke koju osniva u Srbiji, a samim tim dati i dodatni podsticaj konkurenciji na srpskom bankarskom tržištu“, dodaje se u saopštenju centralne banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: