Srbija

Subota, 09.12.2017.

13:48

Sklanjaju kola ispred Taša, novi plato kod Crkve

Plato ispred Crkve svetog Marka koji je decenijama unazad bio parking stajalište i taksi stanica postaće uređeni urbani džep, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Sklanjaju kola ispred Taša, novi plato kod Crkve
Foto: Beoinfo

On je to rekao prilikom obilaska radova na tom platou i dodao da će Beograđani dobiti novi ulaz u jednu od najlepših crkava u gradu krajem januara.

Kako je istakao, novi izgled platou daće nove granitne ploče, drvoredi, osvetljenje, a građani će dobiti oazu sa manje automobila i više prostora za šetnju u slobodno vreme.

Zahvalio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi na podršci u rekonstrukciji platoa, i najavio za sledeću godinu sređivanje platoa oko same crkve, gde se trenutno, kako kaže, automobili nelegalno parkiraju i onemogućavaju građanima i roditeljima sa kolicima ulaz u Tašmajdanski park.

Obilasku radova na platou ispred Crkve svetog Marka prisustvovali su i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, gradski arhitekta Milutin Folić i arhitekta projekta Jovan Mitrović koji je istakao da on svojim arhitektonskim delima podržava koncept Grada da građani na idealan način koriste slobodne prostore u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: