Pukla bruka: Hjundai u Hrvatskoj? Mi nemamo pojma o tome

Izgleda da je vest o dolasku Hjundaija u Hrvatsku bila veliki nesporazum, pišu regionalni mediji.

Region

Izvor: Telegram

Utorak, 11.12.2018.

19:44

Pukla bruka: Hjundai u Hrvatskoj? Mi nemamo pojma o tome
(Foto: Getty images)

Kako nezvanično saznaje Telegram, bombastične najave nažalost nisu bile sasvim tačne.

Tako da od pompezno najavljenog skorog dolaska velikih investitora iz sveta, južnokorejskog automobilskog diva Hjundai, neće biti ništa. Prema svemu sudeći posredi je, naime, veliki nesporazum. Iz predstavništva Koreje u Zagrebu nezvanično Telegram saznaje kako oni nemaju pojma da bi, na primer, Hjundai mogao da gradi fabriku u Varaždinu. A oni su prvi koji bi, sasvim sigurno, znali nešto o tome, navodi portal.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok kaže kako je svestan da se tako velika ulaganja ne mogu izvesti bez angažmana Vlade, a iz kancelarije varaždinskog župana Radomira Čačića kratko je saopšteno da su kod njih bili u poseti predstavnici južnokorejske kompanije, ali Il Heung koja jedva ima 315 radnika. Navodno su zainteresovani za gradnju pogona u kojem bi se izrađivala svetla za automobile.

Informaciju o dolasku velikih svetski kompanija pustio je u javnost tamošnji ministar privrede Darko Horvat. I dok on tvrdi da je samo napomenuo kako je pozvao četiri velike svetske automobilske kompanije u Hrvatsku i da od njih još nije dobio odgovor, mediji su odmah sročili bombastičnu vest kao da je dolazak Hjundaija i drugih velikih kompanija gotova stvar. Što bi, svakako, bila poslovna senzacija jer je Hjundai svetska mega kompanija koja je prošle godine ostvarila prihod od gotovo 91 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: