Imamo li nove brendove u poslednjih 20 godina?

Brend kao deo strategije i načina poslovanja tema je skupa "Zagreb brend forum 2016", aa govoriće i da li su poslednjih 20 godina napravljeni novi brendovi.

Region

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

10:58

Imamo li nove brendove u poslednjih 20 godina?
Foto: Thinkstock

Forum, koji organizuje Privredni vjesnik s Gradom Zagrebom kao suorganizatorom i medijima članovima projekta Biznis plus, okupiće gotovo 350 učesnika, među kojima su vlasnici preduzeća, predsednici i članovi uprava, direktori kompanija. Biće održan u četvrtak, 31. marta, u hrvatskom glavnom gradu.

Oni će, kako se navodi u saopštenju organizatora, govoriti i podeliti svoja razmišljanja i iskustva o tome kako izmeriti vrednost brenda i koliko vredi njegov nematerijalni deo (good will), o tome da li graditi brend ili raditi brend, kako se boriti s globalnim brendovima, kako nastaju, nestaju i koliko traju novi brendovi...

Biće reči i o tome da li smo poslednjih dvadeset godina napravili nove brendove ili pozicioniramo stare, jesu li franšižing i lajsening dobri za novi razvojni život brenda, i kako start-up revolucija otvara prostore bržoj prepoznatljivosti.

Učešće na panelima „Zagreb brend foruma“ potvrdili su: Ante Todorić, zamenik predsednika Agrokora, Damir Bulić, predsednik Uprave Kraša, Denis Matijević, vlasnik Agrofructusa, Goran Krnjak, predsednik Brend Extension and Licencinga, Omer Senguler, vlasnik Global Magic Brandsa iz Istanbula (stručnjak koji je brendirao Ülker, Istikbal, Istanbul 2010 AKB, Golden Lady, Grad Istanbul, Turkiš Erlajns, Turske železnice, Vaikiki i NK Galatasaraj).

Najavljeno je i učešće Minča Jordanova, vlasnika kompanije Makstil/Metalurg/Stobi iz Makedonije, Almira Jazvina, predsednika Upravnog odbora ASA Prevente iz BiH, Damira Novinića, direktora AIK-Investa, Agencije hrvatske vlade za investicije i konkurentnost, i mnogih drugih.

U okviru skupa održaće se i Brend Akademija, koja je osmišljenja kroz nekoliko radionica, koje će se baviti temom podizanja svesti o brendu uz pomoć interneta, zatim brendiranjem grada, mesta, ili područja, kao i brendiranjem proizvoda kroz licenciranje, o čemu će, pored ostalih, govoriti i Željko Vilijam Krnjak, dugogodišnji predstavnik krovne svetske organizacije za licenciranje LIMA, sa sedištem u Njujorku, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: