U Dubaiju 13 kompanija iz Srbije, na štandu kaše, ajvar, tartufi...

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je 13 kompanija iz Srbije izložilo svoje proizvode na sajmu hrane, pića i ugostiteljstva "Gulfud" u Dubaiju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

15:11

U Dubaiju 13 kompanija iz Srbije, na štandu kaše, ajvar, tartufi...
(Foto: Thinkstock)

Posetiocima sajma "Gulfud" predstavljen je širok asortiman srpskih proizvoda - sokovi za najmlađe, pirinčane i kukuruzne pločice, pirinčane kaše, džemovi, sveži tartufi, kao i ajvar, voće, povrće, tortilje i sirevi.

Ambasador Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) Stanimir Vukićević posetio je štand Srbije i razgovarao sa predstavnicima domaćih kompanija o mogućnostima plasmana njihovih proizvoda na tržište UAE.

U saopštenju PKS se navodi da ulazak na tržište UAE predstavlja dugoročno obezbeđivanje poslovanja svim proizvođačima hrane i pića u svetu, jer UAE uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda, od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku.

Na prošlogodišnjem sajmu hrane, pića i ugostiteljstva u Dubaiju kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne više od dva miliona evra, a predstavnici srpskih firmi održali su više od 430 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima iz UAE i drugih zemalja Bliskog istoka.

Delegacija proizvođača iz Srbije na sajmu hrane, pića i ugostiteljstva u Dubaiju ove godine boravi u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije.

Sajam se održava od 17. do 21. februara, a na njemu učestvuje više od 5.000 izlagača iz 186 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: