Аgrobudžet Crna Gore 26,8 odsto veći

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore Milutin Simović rekao je da agrobudžet za ovu godinu od oko 40 miliona evra

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.01.2018.

19:36

Аgrobudžet Crna Gore 26,8 odsto veći
Foto: Thinkstock

Budžet je za 26,8 odsto veći od prošlogodišnjeg, predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj poljoprivrednog sektora, unapređenje uslova života na selu, otvaranje novih radnih mesta i usvajanje novih standarda.

“Agrobudžet je put za obezbeđivanje još izdašnije podrške iz nacionalnog budžeta i evropskih fondova”, rekao je Simović na konferenciji za novinare povodom predstavljanja ovogodišnjeg agrobudžeta.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji agrobudžet pokazuje novu snagu, i finansijsku i sadržajnu, a definisane su tri oblasti podrške – poljoprivreda, ribarstvo i operativni programi.

“Definisano je ukupno 56 mera, od kojih se najveći broj (23) odnosi na ruralni razvoj, sa iznosom od 23,5 miliona evra, odnosno 58,8 odsto ukupnog agrobudžeta”, precizirao je Simović.

On je naveo da u agrobudžetu ima deo za svakoga, i za mala gazdinstva, ali i za ona koja su u međuvremenu registrovana a predstavljaju ozbiljne proizvođačke pogone u primarnoj proizvodnji i sektoru prerade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: