Otvoren tržni centar Ušće

U Beogradu je otvoren najveći tržni centar "Ušće", površine 130.000 kvadratnih metara, u koji je investitor MPC Propertis uložio 150 miliona evra.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 31.03.2009.

08:26

Default images

Izvršni direktor kompanije Robert Švajcer rekao je da otvaranje tržnog centra predstavlja odličnu platformu za dalje investicije u Srbiji i regionu. "U tržnom centru u oko 44 odsto lokala prodavaće se odeća, a 15 odsto zauzimaju prodavnice obuće i pratećih modnih detalja", kazao je predstavnik MPC propertisa.

U „ Šoping centar Ušće“ sinoć je održan prijem, pred današnje zvanično otvaranje.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenio je da je za Srbiju dobro što je u izgradnji najvećeg šoping mola na Balkanu "Ušće" učestvovala i američka investiciona banka Meril Linč (Merrill Lynch).

"Dobro je da se otvaraju šoping molovi, jer to pokazuje da ima velikih finansijskih sistema i brendova koji ulažu u Srbiju i veruju u Srbiju", rekao je Đelić. On je naveo da Meril Linč priprema još jednu investiciju od 100 miliona dolara u oblasti nekretnina u Srbiji.

Prodajni prostor tržnog centra kog su proglasili "najvećim na Balkanu" zauzimaće četiri nivoa, a 1.300 parking mesta je raspoređeno u dve podzemne etaže. U novom tržnom centru biće otvorena 143 lokala u kojima će biti zaposleno oko 1.200 radnika.

"J.Lo", "Salsa", "Glou", "Roj Robson", "Koton", "Lolipops", "Atartivo", "Marela", "Ges džins", "Prenatal", "Braun šuz", "Sstifelkenig", samo su neke od novih firmi na srpskom tržištu, čije će proizvode kupci moći da pazare u šoping centru "Ušće".

Pored eksluzivnih lokala, posetioci će imati na raspolaganju supermarket IDEA, površine 4.000 kvadratnih metara, restorane i barove ukupne površine oko 1.000 kvadrata, kao i novi multipleks bioskop sa 11 sala.

Predstavnik kompanije ECE koja upravlja prodajnim prostorom "Ušća" Ridiger Dani (Rudiger Dany) najavio je da će u maju u tržnom centru biti predstavljeni bolidi Formule 1, a u septebru su planirane modne revije, kao akcije za promovisanje tržnog centra.

"Nemačka kompanije ECE upravlja za 112 tržnih centar u Evropi, posluje u 15 zemalja istočne Evrope, a upravljanjem tržnim centrom" Ušće, počela je i poslovanj u Srbiji", kazao je on.

Krajem maja, najavili su iz ECE, u Ušću biće otvoren i restoran nemačkog lanca Vapijano (Vapiano), u kojeme će moći da se probaju italijanski specijaliteti, naveli su predstavnici kompanije ECE.

Tržni centar "Ušće" biće otvoren do nedelje od četrvtka od 8.00 do 00.30 časova, a petkom i subotom od 8.00 do 2.30 časova.

Izgradnju tržnog centra finansirale su investicione kompanije "MPC propertis" i "Meril Linč", uz podršku četiri banke - "Unikredit", NBG, "Pireus" i EFG, realizovale su ovaj projekat vredan 150 miliona evra.

Američka investiciona banka Meril Linč (Merrill Lynch) postala je u januaru 2008. godine vlasnik 25 odsto kapitala MPC propertisa, koji je poslovao u okviru MPC holdinga srpskog biznismena Petra Matića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: