Do sada neviđeno u Hrvatskoj: Najveća investicija

U Hrvatskoj je otvoren najveći zabavni park, službenog imena Fan park "Mirnovec", u Biogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

09:38

Do sada neviđeno u Hrvatskoj: Najveća investicija
Foto: Thinkstock

Ovo je prvi tematski zabavni park otvoren u Hrvatskoj, a namenjen za decu i odrasle. Park je građen po uzoru na poznate svetske centre "adrenalinske zabave" i najveća je investicija u industriji zabave, vredna 14 miliona evra.

Prostire se na 45.000 metara kvadratnih, a dizajnirao ga je italijanski arhitekta Franko Barazoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svetu.

Investitor je "Mirnovec pirotehnika" iz Samobora, poznati proizvođač pirotehnike, vatrometa, filmskih i zabavnih efekata.

"Nadamo se da je ovo uspešan početak jer projekt ide dalje. Radimo u fazama, imamo planove za širenje, međutim, ono što moramo da savladamo jeste ovaj prvi period koji moramo da odradimo i dođemo od 200.000 do 300.000 posetilaca godišnje", rekao je nakon otvaranja direktor Fan parka "Mirnovec" Boris Kovaček.

Dodao je kako će, nakon toga, odlučiti šta dalje, odnosno hoće li graditi smeštajne kapacitete ili možda akvarijum.

“Videćemo, puno je ideja, ali najvažnije je da ovo sada odradimo kako treba", istakao je Kovaček.

U Fan parku "Mirnovec" biće zaposleno 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna mesta popuniće studenti i sezonski radnici.

Park je podeljen u tri celine, Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad, a svaka celina biće kombinacija atrakcija i igara sa sadržajima namenjenim deci, tinejdžerima i celim porodicama.

Ukupno je tridesetak atrakcija. U prvih deset dana, do 25. jula, ulaznice će se moći da se kupe isključivo putem interneta jer, kako kažu u Fan parku, u tom periodu park će raditi ograničenim kapacitetom kako bi se zaposleni uhodali. I radno vreme parka biće kraće, od 15 do 23 sata, a cene snižene s obzirom na smanjeni kapacitet. Park će biti otvoren od Uskrsa do Nove godine, u predsezoni i postezoni radiće vikendom, a u turističkoj sezoni svaki dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: