Ispunio svoj san: Kupio 24 Land Cruisera za 15 meseci

Trenutno je u procesu kupovine još tri primerka.

Automobili

Izvor:

Subota, 06.01.2024.

12:39

Ispunio svoj san: Kupio 24 Land Cruisera za 15 meseci
Foto: Toyota promo (ilustracija)

Land Cruiser, kao jedno od najpopularnijih i najcenjenijih terenskih vozila, ima svoje sledbenike. I uopšte nije bitno koju generaciju vozite, jer je Land Cruiser bio i ostao veran prvobitnoj ideji pouzdanog i nezaustavljivog vozila.

Ako ste neodlučni u svom izboru, a novac nije problem, možete pokušati da kupite više generacija ovog vozila. Tako je mislio i Čad Nasir, koji je za rekordnih 15 meseci kupio čak 24 primerka modela Land Cruiser.

Nasir je poreklom iz Libije, a fascinacija ovim Toyotama ga vraća u detinjstvo. U to vreme je živeo u Libiji, gde je Land Cruiser bio pravi statusni simbol, o čemu su mnogi sanjali. Nasir je odlučio da dolaskom u Ameriku, kada mu finansije budu dozvoljavale, ispuni taj san.
To se i dogodilo, a njegova kompanija Midnight Protective Films posluje dovoljno dobro da bi mogao da počne da kreira tematsku kolekciju posvećenu čuvenom terencu.

Nasir je za Road & Track objasnio kako je pažljivo odabrao i uvezao skoro sve ove Toyote sa Bliskog istoka. Svi imaju volan na levoj strani i opremljeni su manuelnim menjačem.

Prva dva Land Cruisera, 2013. i 2015. godište, kupio je na domaćem, američkom tržištu. A onda je krenuo u potragu za starijim serijama 70 i 80 i bazirao se na azijskom tržištu. Poslednjih 15 meseci kupovao je i do dva primerka mesečno.
Neka vozila iza sebe imaju blizu 300.000 km, a i danas se koriste za svakodnevnu vožnju. Očuvaniji primerci, do 100.000 km, voze se samo u posebnim prilikama.

"Svaki kupljeni Land Cruiser ima malu kilometražu", kaže Nasir.

"Onaj sa najvišim ima 290.000 km, ali je i dalje super uredan, 1997. je godište".

Trenutno je u procesu kupovine još tri primerka. Pronašao je jedan u Kataru, drugi u Jemenu, a treći u Omanu. Svi oni će uskoro biti na putu za Mičigen, gde će biti smešteni u Nasirovoj maloj garaži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: