Automobili

Petak, 07.07.2023.

11:47

Lamborghini rasprodao sve svoje automobile sa SUS motorom

Kupci koju budu želeli novi Lamborghini sada mogu da biraju između nekoliko modela, ali svi se nude isključivo u hibridnim varijantama.

Izvor:

Lamborghini rasprodao sve svoje automobile sa SUS motorom
Foto: Lamborghini promo

Dani neelektrifikovanih Lamborghinija su iza nas. Pomalo neočekivano jer je Lamborghini najavio da će hibridne tehnologije biti uvedene u čitav asortiman tek sledeće godine.

Međutim, izvršni direktor kompanije Stefan Vinkelman otkrio je nemačkom časopisu Welt da su svi primerci Lamborghinija opremljeni isključivo motorima sa unutrašnjim sagorevanjem - rasprodati.

Ovo se odnosi na sve primerke koji će napustiti fabriku u Sant'Agati do kraja godine. Svi planirani primerci Huracana su rasprodati od maja, uključujući verzije Tecnica i Sterrato, što znači da će 5.2 V10 uskoro otići u penziju.
Foto: Lamborghini promo
Vinkelman je potvrdio da će tokom 2024. i 2025. godine svi modeli biti zamenjeni plug-in hibridima, piše Rojters. To se prvenstveno odnosi na naslednika Huracana i obnovljenog Urusa.

A kada je reč o ovom druhgom, treba podsetiti da je to najpopularniji Lamborghini na tržištu, a svi primerci aktuelne verzije su već rasprodati. Novi kupci će morati da sačekaju redizajniran model sa hibridnim pogonom.

Kada govorimo o prodaji, recimo da najnoviji model Revuelto sa plug-in hibridnim pogonom takođe nije dostupan. Uprkos ogromnoj ceni, rasprodat je do kraja 2025. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: