Vlasnika Hyundaija kaznili, a nije bio kriv VIDEO

Interesantna scena nam dolazi iz Sjednjenih Američkih Država.

Podeli
Photo: Hyundai
Photo: Hyundai

Vlasnik Hyundai Elantre N u Kaliforniji bori se protiv vlasti koje su ga kaznile zbog preglasnog auspuha, uprkos činjenici da je automobil i dalje u fabričkom stanju. Naime, granica za jačinu zvuka izduvnog sistema na vozilima ispod 2700 kilograma, koju propisuje ta savezna država, je 95 dB.

Policajac koji je napisao kaznu vozaču rekao mu je da će morati da potroši oko 7.000 dolara za "popravku" vozila i da može da tuži proizvođača.

Video, koji je na Reddit postavio vlasnik Elantre N, počinje prilaskom policajca koji odmah postaje agresivan u tonu. Kada vozač objasni da je auto u fabričkom stanju, pa čak i ponudi da otvori haubu, policajac odbija.

"Ma ne, samo ću te poslati kod državnog službenika... Poništiće ti registraciju... Vratiće te kod prodavca."

"To morate da platite, oko 4.000 dolara. Nakon što to učinite, vratite se kod državnog službenika da se uverite da su svi modovi uklonjeni... To će vas koštati oko 7.000 dolara. Možete da ne vozite auto u sportskom režimu na ulici. To je trebalo da vam kažu. Ako nisu, možete tužiti prodavca. Tako ćete dobiti svoj novac nazad."

Dokumenti pokazuju rezultate testiranja i potvrdu lokalnog prodavca da je izduvni sistem zaista fabrički. Vlasnik je takođe kontaktirao Hyundai, koji odgovorio:

"Vozila Hyundai N su u potpunosti usklađena sa federalnim propisima i legalna su za prodaju i upotrebu na ulici u svim američkim državama. Hyundai je svestan ovog incidenta i radi direktno sa kupcem kako bi pomogao u rešavanju problema."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu