Automobili

Subota, 20.08.2022.

13:00

Rimac predstavio prvi Bugatti: Koštaju 5 miliona i svi su rasprodati

Mate Rimac se pohvalio novim automobilom.

Izvor: B92

Rimac predstavio prvi Bugatti: Koštaju 5 miliona i svi su rasprodati
Foto: Rimac

Mate, osnivač Rimac Automobila i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je jutros prvi novi automobil koji je dizajnirao Bugatti Rimac pod njegovim rukovodstvom.

Reč je o modelu Bugati V16 Mistral, a kako piše na Bugati Fejsbuk stranici, ime je dobio po vetru koji duva na jugu Francuske.

„Dame i gospodo, Bugatti V16 Mistral. Prvi novi Bugatti dizajniran i razvijen pod vođstvom Bugatti Rimac-a. Ovaj model će biti poslednji te vrste pre nego što pređemo na sledeću generaciju hibridnih Bugattija. Biće proizvedeno 99 jedinica po ceni od 5 miliona evra.

Proteklih nedelja smo automobil pokazali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko dopao da je već potpuno rasprodat. Bugatti je stoga ponovo rasprodat (nema novih Bugatti dostupnih za naručivanje danas). Proizvodni kapaciteti su popunjeni do kraja 2025. godine. Čestitam celom timu na ovom neverovatnom dostignuću“, napisao je Rimac na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: