Oblik stvari koje će doći – Renault Megane eVision Concept FOTO

Francuski proizvođač predstavio je koncept novog električnog automobila koji će na tržište stići 2021. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

15:00

Oblik stvari koje će doći – Renault Megane eVision Concept FOTO
Foto: Renault promo

Renault Megane eVision je zamišljen kao električna alternativa konvencionalnom modelu Megane sa SUS motorom, ali i budući rival Volkswagenu ID.3.

Ovaj hečbek sa 5 vrata je zasnovan na modularnoj CMF-EV mehaničkoj platformi koju je Renault konstruisao za svoje buduće automobile na struju.
Foto: Renault promo
Dizajn vozila se nadovezuje na aktuelni Megane, ali je prednji deo oblikovan u skladu sa funkcionalnim karakteristikama električnih automobila, kojima maska hladnjaka (baš kao i sam hladnjak) nije potrebna.

U skladu sa aktuelnim trendom, koji podrazumeva što više LED svetala napred, koji osim funkcije farova imaju i estetsku ulogu, Renault je Megane eVision ukrasio ovim detaljem.
Foto: Renault promo
Koncept je opremljen specijalno dizajniranim 20-inčnim alu felnama koje imaju za cilj da poboljšaju ukupnu aerodinamiku vozila, čime se dodatno smanjuje potrošnja struje i povećava autonomija u vožnji.

Renault Megane eVision za pogon koristi elektromotor od 215 KS i 300 Nm, koji omogućava da auto iz mesta do stotke stigne za manje od 8 s.
Foto: Renault promo
Električna energija se čuva u bateriji kapaciteta 60 kWh, a francuski proizvođač nije direktno saopštio kolika je automonija ovog koncepta.

Umesto toga, Renault objašnjava da Megane eVision sa punom baterijom može da "prevali put od Londona do Njukasla za isto vreme kao i vozilo sa SUS motorom", što u prevodu znači da ima autonomiju od oko 450 km.

Francuski proizvođač najavio je da će produkcijsku verziju ovog automobila predstaviti 2021. godine.
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: