Nova tehnologija sprečava vozače da pobrkaju kočnicu i "gas"

Toyota, japanski proizvođač automobila, sprema se da uzdrma tržište ovog leta inovativnom tehnologijom.

Automobili

Izvor: SN

Utorak, 04.02.2020.

18:30

Nova tehnologija sprečava vozače da pobrkaju kočnicu i
Photo: Toyota Promo

Ova nova tehnologija će prvo biti ponuđena kao opcija za nova vozila u Japanu, pre nego što izađu na globalno tržište, dok se u jednom momentu ove godine očekuje i da ga implementiraj u neki od postojećih modela.

Sve to ima za cilj da kontroliše akceleraciju čak i kada prepreke ne postoje i Toyota se nada da će na ovaj način uspeti da smanji broj saobraćajnih nezgoda koje prouzrokuje zbunjivanje i pogrešno stiskanje pedala.

Zbog toga što ljudi često pomešaju gas i kočnicu, možemo videti nešto veći broj nezgoda na parkinzima i sličnim mestima.

Ova tehnologija će se pridružiti ekspresnom kočenju pre sudara, automatskoj pomoći za ostanak u traci, upozorenju pri napuštanju trake i slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: