BMW: Automobili na vodonik za 5 godina bi mogli da koštataju kao SUS vozila?

Potpredsednik BMW–a za vozila na vodonik i njihove projekte, Dr. Jirger Guldner veruje da će cene ovih vozila značajno opasti u nadolazećim godinama.

Automobili

Izvor: SN

Subota, 01.02.2020.

13:30

BMW: Automobili na vodonik za 5 godina bi mogli da koštataju kao SUS vozila?
Photo: BMW Promo

U suštini, vozila na vodonik, sa kojima mnoge kompanije danas eksperimentišu, koriste za pogon električnu energiju koja se uz pomoć vodonika dobija u takozvanim "vodoničnim gorivnim ćelijama" u samom automobilu.

Kako je Jirgen Guldner rekao, vozila na vodonik će u narednim godinama imati cenu kao SUS vozila, a po njegovom mišljenju to će biti već 2025. godine, prenosi britanski Telegraf.

Podsetimo, BMW i Toyota su se udružili 2015. godine kako bi zajedno razvijali vozila na vodonik.

"Mi smo već počeli da radimo na trećoj generaciji vozila i imamo veliku želju da smanjimo troškove do tačke na kojoj možemo da se priključimo tržištu. Već 2025. godine ćemo najranije moći da se nađemo na tržiđut, al ako pogledamo planove Japana, Koreje i ostalih saznaćemo da oni svi predlažu takozvani "prozor" između 2025. i 2030. godine", rekao je Dr. Jirger Guldner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: