Lamborghini ima novi najprodavaniji model u istoriji, Gallardo pada na drugu poziciju

Italijanski proizvođač napravio je 14.022 primeraka modela Huracan za samo pet godina, dok je za isti broj automobila Gallardo bilo potrebno čak deset godina.

Podeli
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Lamborghinijev SUV Urus jeste trenutno najtraženiji model italijanskog proizvođača, ali je istorijski gledano najprodavaniji automobil Huracan koji se izrađuje od 2014. godine.

Naime, kompanija je želela da posebno obeleži proizvodnju 14.022. primerka ovog modela s obzirom da je to vozilo donelo Huracanu zvanje najprodavanijeg Lamborghinija svih vremena. Uspeh Huracana je utoliko veći što je ovaj prodajni rezultat postignut za 5 godina, dok je dosadašnjem najprodavanijem modelu – Gallardu, bilo potrebno dostruko više vremena (2003-2013.).

U Lamborghiniju navode da je 14.022. Huracan kupe verzija u “Grigio Titans” boji spoljašnjosti i da je namenjen kupcu u Južnoj Koreji.

Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Što se tiče prodajnih rezultata u tekućoj godini, Lamborghini je u prvoj polovini 2019. isporučio 1.211 Huracana, 649 Aventadora i čak 2.693 primerka SUV-a Urus.

Ukupno je za prvih šest meseci napravljeno 4.553 automobila sa značkom bika, što je povećanje od 96% u odnosu na isti period 2018.

Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

strana 1 od 63 idi na stranu