Automobili

Utorak, 05.03.2019.

09:20

Kako izgleda Škodina električna budućnost FOTO

Češki proizvođač izložiće na sajmu u Ženevi Vision iV koncept budućeg modela na struju.

Izvor: B92

Kako izgleda Škodina električna budućnost FOTO

Volkswagen se ozbiljno zagrejao za proizvodnju električnih vozila, što znači da u istom pravcu kreću i drugi brendovi u vlasništvu te nemačke gurpacije, poput Audija, Seata i Škode.

Poslednji od navedene trojke upravo je predstavio koncept Vision iV koji ima dvojaku ulogu.

Najpre, ovo vozilo najavljuje budući električni produkcijski model, a osim toga koncept pruža uvid u dizajn Škodinih serijskih automobila koji će se pojaviti na tržištu za 2-3 godine.
Vision iV je baziran na Volkswagenovoj MEB mehaničkoj platofrmi, razvijenoj specijalno za modele na električni pogon.

Pokreću ga dva elektromotora – svaki na po jednoj od osovina, pa automobil ima pogon na sva 4 točka. Ispod poda se nalazi paket litijum-jonskih baterija koje omogućavaju autonomiju u vožnji i do 500 km prema novom, WLTP mrenom ciklusu.
Prvi Škodin serijski električni model planiran je za 2020. godinu, a očekuje se da tehnologiju i pojedine stilske detalje preuzme sa ovog koncepta.

Češki proizvođač namerava da do 2022. na tržište izbaci čak 10 elektrifikovanih modela (plug-in hibrida i čisto električnih vozila), a prvi će biti hibridni Superb, koji će se pojaviti do kraja 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: