Mazda3 neće imati "hot-heč", cilja premijum segment

Mazda je nedavno u Los Anđelesu predstavila novu generaciju Mazde 3 uz novi benzinski agregat koji radi na principu dizelaša.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2018.

17:35

Mazda3 neće imati

Iako je najavila verziju sa pogonom na sva četiri točka i manuelnim menjačem, ljubitelje performansi ostali su razočarani jer u planu nije MPS verzija.

Mazda trenutno nije zainteresovana za pravljenje "hot-hečbek" varijante kao konkurenta Hondi Civic Type-R, Golfu GTI, Ford Focusu RS i ostalim sportskim kompaktima.

Direktor Mazde Akira Marumoto je istakao da će se japanski proizvođač fokusirati na unapređenju kvaliteta, komfora i uglađenosti kako bi ponudili jeftiniju alternativu za evropske premijum proizvođače.

Mazda ne planira ni novu generaciju sportskog automobila sa rotacionim motorom, što znači da će RX Vision koncept iz 2015. ostati samo na nivou dizajnerske studije.

Japanski proizvođač vraća u upotrebu rotacioni motor, ali samo kao generator za buduća električna vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: