iOS 3

06.05.2024.

18:38

Safari će koristiti AI za blokiranje reklama sa bilo kog sajta

Apple navodno radi na novoj verziji Safari pregledača, koji će koristiti AI za prikazivanje manjeg broja reklama.

Izvor: B92

Safari će koristiti AI za blokiranje reklama sa bilo kog sajta
Nicole Lienemann / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija Apple testira novu verziju svog Safari veb pregledača, pod nazivom Safari 18, koju će pokretati veštačka inteligencija (AI). Očekuje se da će biti prikazan tokom WWDC događaja u junu.

Safari 18 bi, prema izveštajima, trebalo da koristi AI procesore na dostupnim uređajima kako bi omogućio veliki broj novih funkcija.

Tu je nova opcija, pod nazivom Web Eraser, koja će korisnicima omogućiti da uklone određene delove veb stranica. Ovo bi moglo da se proširi i na reklame na veb stranici.

Safari bi takođe trebalo da zapamti deo koji je korisnik "obrisao", čak i ukoliko započne novu sesiju pomoću pregledača. Uklonjena sekcija se neće prikazivati, sve dok korisnik ne ažurira podešavanja ili dok se ne prikaže novi sadržaj.

Ideja, koja stoji iza ovoga, jeste da se korisniku ponudi bolja kontrola nad sadržajem kojem pristupa i smanji broj reklama.

Podeli:

Tagovi

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: