Aktuelno 2

06.05.2024.

15:22

Žena zbog leka koji pijemo svakodnevno bila 17 dana u komi

Žakueline Gmak iz Papanduve u Brazilu, tvrdi da je zbog ibuprofena koji je uzimala za ublažavanje menstrualnih bolova bila 17 dana u komi sa plikovima i kožom koja se ljuštila po celom telu.

Izvor: Tanjug

Žena zbog leka koji pijemo svakodnevno bila 17 dana u komi
siam.pukkato/Shutterstock

Podeli:

Gmak je rekla da je kao i obično uzela lek koji se dobija bez recepta, ali da je počela da oseća blagi svrab u oku 48 sati kasnije, preneo je britanski San.

Kada se sutradan probudila sa krvavim plikovima u ustima, 31-godišnjakinja je otišla u bolnicu, gde je njeno stanje nastavilo da se pogoršava. Ubrzo, celo lice joj je bilo prekriveno plikovima i jedva je videla. Sledeće čega se seća je buđenje iz 17-dnevne indukovane kome.

"Osećala sam se kao da sam izgorela iznutra i spolja", kazala je Gmak.

Prema njenim rečima, celo telo joj je bilo u zavojima, vid joj je bio potpuno zamagljen i imala je cevčicu u grlu, ali nije osećala bilo kakve bolove.

Utvrđeno je da pati od Stivens-Džonsonovog sindroma - neverovatno retkog stanja uzrokovanog prekomernom reakcijom tela na lekove, posebno na lekove za epilepsiju, antibiotike i antiinflamatorne lekove protiv bolova.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: