Film/TV 22

05.05.2024.

15:19

Ovaj film je najveći promašaj godine

Portal Deadline analizirao je troškove i prihode prošlogodišnjih filmskih hitova koji su doživeli velike finansijske neuspehe u bioskopima.

Izvor: Index.hr

Ovaj film je najveći promašaj godine
Profimedia

Podeli:

Prema njihovom izveštaju, Dizni je prošle godine izgubio čak 628 miliona dolara zbog četiri visokobudžetna promašaja, pri čemu je najgori od njih bio film The Marvels.

Iako je superherojski film Kapetan Marvel iz 2019. godine zaradio preko milijardu dolara, njegov nastavak iz prošle godine zaradio je samo 218 miliona dolara. Kada se saberu troškovi produkcije i marketinga, Dizni je na filmu The Marvels potrošio 455 miliona dolara, što znači da je studio ostao u minusu od 237 miliona dolara.

Loša godina za Disney.

Pored The Marvels-a, najveći neuspesi Diznija prošle godine bili su Indiana Jones i Prsten sudbine, na kojem je studio izgubio 143 miliona dolara, animirani film Želja, koji je rezultirao gubitkom od 131 milion dolara, i horor-komedija Opsednuta kuća, na kojoj je Disney izgubio 117 miliona dolara.

Mnoge fanove je iznenadilo kada su saznali da je The Marvels prošao lošije od DC-jevog filma The Flash, za koji se verovalo da je najveći neuspeh prošle godine. Naime, studio Warner Bros. izgubio je 155 miliona dolara na superherojskom filmu sa Ezrom Millerom.

Uprkos lošim rezultatima, The Marvels i The Flash su se dopali publici, koja ih je ocenila sa više od 80 procenata na Rotten Tomatoes-u.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: