Svet 0

06.05.2024.

18:34

Bajden pritiska, a Bibi šalje u rat

Predsednik SAD Džozef Bajden ponovio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom zabrinutost SAD zbog invazije na Rafu.

Izvor: Tanjug

Bajden pritiska, a Bibi šalje u rat
EPA-EFE/MIRIAM ALSTER / POOL

Podeli:

Kako je rekao tamo se sklonilo više od milion civila iz drugih delova Pojasa Gaze i zatražio hitno otvaranje prelaza Kerem Šalom ka Pojasu Gaze kako bi humanitarna pomoć mogla da stiže u tu palestinsku enklavu, javljaju svetski mediji.

Bajden je rekao da veruje da je postizanje prekida vatre sa Hamasom najbolji način da se zaštite životi izraelskih talaca u Gazi, preneo je AP pozivajući se na neimenovanog portparola Bele kuće.

Razgovor je vođen nekoliko sati pre nego što će Bajden ugostiti jordanskog kralja Abdulaha Drugog na privatnom ručku u Beloj kući.

Netanjahu je juče odbacio međunarodni pritisak da zaustavi rat u Gazi poručivši da ako Izrael bude primoran da bude sam, ostaće sam.

"Kažem svetskim liderima: nikakav pritisak, nikakva odluka bilo kog međunarodnog foruma neće sprečiti Izrael da se brani", rekao je on, govoreći na engleskom i istakao "nikada više je sada".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: