Kako bi mogao da izgleda novi Renault Clio FOTO

Iako se pre sajma automobila u Parizu spekulisalo da bi Renault mogao da predstavi novi Clio upravo na domaćem terenu, to se nije dogodilo.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

13:00

Kako bi mogao da izgleda novi Renault Clio FOTO
Aktuelni Renault Clio 4 (ilustracija)

Renault Clio pete generacije sačekaće ipak neku drugu priliku za svoju premijeru, a u međuvremenu nastavlja se nagađanje o dizajnu spoljašnjosti ovog automobila.

Očekuje se da će novi Clio preuzeti stilske detalje od najnovije generacije Renault putničkih automobila, poput modela Megane ili Talisman, a kako bi to moglo da izgleda pokušao je da dočara sajt Motor1.com Italia na ovom spekulativnom kompjuterskom renderu: Kako je ranije ove godine pisao AutoExpress, novi Clio evoluiraće iz aktuelne, 4. generacije.

Renault Clio 5 biće zasnovan na CMF-B mehaničkoj platformi koju koristi i nova Nissan Micra, a motorizacija će obuhvatati trocilindarski 0.9 litarski turbo benzinac, kao i novi četvorocilindarski 1.3 litarski benzinski motor sa turbo punjačem (razvijen u saradnji sa Mercedesom).

Neizvesno je da li će Renault uopšte ponuditi kupcima dizel motore u novom modelu, s obzirom da se automobilska industrija pod pritiskom vlasti u mnogim zemljama okreće od ove vrste pogonskih agregata.

Očekuje se da će novi Clio imati i određene sisteme poluautonomne vožnje, pa će automobil moći samostalno da koriguje pravac kretanja, ubrzava i koči, što bi značilo da se tehnologija polu-autopilota polako spušta i u niže segmente putničkih vozila.

Renault će osim standardne ponuditi i takozvanu "kros" varijantu svog potkompaktnog modela, kao rivala Ford Fiesti Active.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: