Lamborghini kao nikad u istoriji, padaju rekordi

Italijanski proizvođač ovih dana obeležava dva značajna jubileja kada je reč o proizvodnji aktuelnih modela – Huracana i Aventadora.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

10:08

Lamborghini kao nikad u istoriji, padaju rekordi

Lamborghini danas proizvodi daleko više automobila nego ikada pre, iako se u pogonima italijanske kompanije praktično izrađuju samo dva modela.

Povrh toga, kada se postojećem dvojcu (Huracanu i Aventadoru) krajem godine pridruži i krosover Urus, proizvodni kapaciteti će se udvostručiti.
Huracan Performante
Ovih dana, nekada mala firma za proizvodnju supersportskih automobila, koju je 1963. godine osnovao Ferruccio Lamborghini, proslvalja dva značajna jubileja – sa fabričkih traka sišli su 9.000-ti Lamborghini Huracan i 7.000-ti Aventador.

Jeftiniji od ova dva modela, Huracan, na tržištu je svega tri godine, a kupcima je već isporučeno 9.000 primeraka. Poređenja radi, njegovom prethodniku, Gallardu, koji je ujedno najtiražniji model u istoriji Lamborghinija (prodato 14.000 jedinica), za isti rezultat bilo je potrebno 6 godina.
Aventador S Roadster
Ništa manji uspeh na tržištu je ostvario Aventador, koji je predstavljen 2011. godine i koji je znatno skuplji od Huracana, s obzirom da je do sada je napravljeno 7.000 ovih automobila, dok je njegov prethodnik, Murcielago, stigao samo do broja 4.000.

Jubilarni Aventador je u S Roadster varijanti i namenjen je kupcu u Velikoj Britaniji, dok je Huracan u snažnijoj, Performante verziji i biće isporučen svom vlasniku u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: