"Bićemo poslednji koji će uvesti samovozeće automobile"

U Lamborghiniju kažu da fanovi ne treba da strahiju i da Aventador sa autonomnim sistemom vožnje za sada nije u planu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

09:11

Lamborghini će uskoro predstaviti svoj SUV Urus, a u planu je da taj model bude ponuđen i u plug-in hibridnoj verziji. Ipak, kako tvrde u italijanskom proizvođaču, oni će ostati fokusirani na supersportske automobile koji su ime Lamborghini proslavili širom sveta.

U razgovoru za Digital Trends, šef Lamborghinijevog odeljenja za istraživanje i razvoj, Maurizio Reggiani, rekao je da kompanija ne planira da u bliskoj budućnosti uvodi tehnologiju auto-pilota u svoje automobile, iako je to trenutno prioritet većine svetskih proizvođača.

"Ako kupujete Lamborghini, kupujete ga kako biste se dobro zabavili za volanom i uživali u vožnji", ističe Reggiani.

"Ako govorimo o samovozećim tehnologijama, mislim da ćemo mi biti poslednji proizvođač automobila koji će ih uvrstiti u svoje modele", dodaje on.
SUV Lamborghini Urus koncept (ilustracija)
Međutim, iako niko ne očekuje da u skorije vreme vidi Huracan ili Aventador sa auto-pilotom, SUV Urus imaće brojne sisteme asistencija vozaču, slično srodnom modelu Audi Q7, među kojima su adaptivni tempomat, kao i sistem za održavanje automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće.

Reggiani objašnjava da je to normalno za svaki premijum model i da je daleko od pravih sistema autonomne vožnje kakve nude neki drugi proizvođači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: