Hondin električni koncept spaja retro i moderno

Urban EV koncept ne spada među najvažnija dostignuća na aktuelnom auto-salonu u Frankfurtu, ali svakako predstavlja zanimljivo osveženje u svetu automobila.

Podeli

Hondin mali urbani auto na struju konstruisan je na potpuno novoj mehaničkoj platformi i ima za cilj da najavi buduće serijske električne modele ovog japanskog proizvođača.

Konkretno, produkcijska verzija ovog koncepta planirana je za 2019, potvrdio je predsednik Honde, Tahakiro Hačigo, na konferenciji za medije na frankfurtskom sajmu automobila.

Prvi utisak o konceptu Urban EV je njegov pomalo retro dizajn, što nije tipično za električne automobile koje nam kompanije obećavaju u buućnosti.

Kada je reč o dimenzijama, ovo vozilo je zaista malo – pozicionirano je ispod aktuelne Honde Jazz.

U Hondi kažu da su želeli da Urban EV ima skladne proporcije i “mišićavu” pojavu, nagoveštavajući njegove sportske karakteristike u vožnju.

Unutrašnjost je dizajnirana minimalistički, u kombinaciji drvenih retro elemenata i velikih modernih touchscreen-ova, koji se nalaze čak i u vratima. Retro je i način na koji se otvaraju vrata – unazad, dok su klasične retrovizore zamenile spoljne kamere.

U automobilu ima mesta za do 4 odrasla putnika, na prednjoj i zadnjoj klupi.

S obzirom da je reč o konceptu, Honda se u saopštenju o ovom vozilu nije bavila tehničkim detaljima, koji su ostavljeni za najavljeni serijski model.

.

.

.

.

Vesti

strana 1 od 1333 idi na stranu