BMW predstavlja novi M5 u avgustu?

Tehnički detalji i fotografije BMW-a M5 za 2018. biće objavljene u narednim sedmicama, uoči zvanične premijere zakazane za septembar i frankfurtski auto-salon, saznaje BMW blog.

Podeli

BMW je u maju objavio "tizer" video na kome je prikazan maskirani M5 i potvrdio da će ovaj automobil dobijati snagu od 4.4 litarskog M TwinPower Turbo V8 benzinca koji isporučuje najmanje 600 ks i razvija nešto više od 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta:

Poređenja radi, najveći rival BMW-a M5, Mercedes AMG E63 S, poseduje motor koji proizvodi 612 ks (450 kW) i 850 Nm.

Kada je reč o performansama, novim M5 stizaće iz mesta do stotke za manje od 3,5 s (Mercedesu AMG E63 S za isto ubrzanje potrebno je 3,3 s).

BMW M5 za 2018. biće opremljen M xDrive sistemom pogona na sva 4 točka. Ipak, zahvaljujući specijalno dizajniranom sistemu sa centralnom upravljačkom jedinicom, automobil će tokom većeg perioda u vožnji i dalje koristiti isključivo zadnji pogon, a snaga će se povremeno, po potrebi, automatski raspoređivati na sva 4 točka.

Osim toga, novi pogonskih sistem opremljen je sa tri predefinisana moda vožnje: 2WD, 4WD i 4WD Sport. Ako se izabere prvi od navedenih, xDrive sistem se deaktivira, a BMW M5 se pretvara u dobrog, starog “sportistu” sa tradicionalnim zadnjim pogonom.

Vesti

Land Rover krije novi Defender zbog straha od Kineza

Naslednik legendarnog terenca biće predstavljen 2018, a Land Rover će preskočiti uobičajenu fazu prikazivanja konceptnog vozila jer se plaši da bi neki od kineskih proizvođača mogao da napravi kopiju i lansira je na tržište te zemlje pre originalnog produkcijskog modela.

Vesti petak 15.12. 13:20 Komentara: 9

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu