Automobili / Vesti 16

Koncept C-Aircross najavljuje novi Citroen C3 Picasso

"Preleti" evropskih MPV modela u segment krosover/SUV vozila se nastavljaju. Nakon što su Peugeot i Opel neke od svojih mini-vanova transformisali u krosovere, slična sudbina očekuje i aktuelni C3 Picasso.

Izvor:

Serijska verzija nove generacije modela C3 Picasso trebalo bi da se pojavi u prodaji 2018, a već za mesec dana publika ženevskog auto-salona biće u prilici da vidi njegov koncept C-Aircross.

Automobil je stilski baziran na novom Citroenu C3, koji se odnedavno može kupiti i u Srbiji.

Kao i obično, kada je reč o konceptnim vozilima, dizajneri su dobili više slobode, pa C-Aircross ima velike točkove, kamere umesto ogledala na spoljnim retrovizorima i zadnja vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih. Ipak, treba očekivati da će produkcijski C3 Picasso imati konvencionalnija i jeftinija rešenja u odnosu na ova koja su predstavljena na konceptu.

Sa druge strane, Citroen svakako neće odustati od “Airbumps” bočnih zaštitnih lajsni, koje su prvi put viđene na modelu C4 Cactus, a zatim i na novom C3.

Kabina odlsikava stil koji je takođe prisutan kod pomenuta dva automobila. Većina funkcija i komandi prebačena je na 12 inčni ekran multimedijalnog sistema, a pomoć vozaču pruža "head-up" displej kako bi što manje skretao pogled sa puta tokom vožnje.

Novi dizajnerski pristup zaokružuje futuristički volan, koji će u serijskom modelu ipak ustupiti mesto klasičnom upravljaču kakav Citroen ugrađuje i u C3.

Detalji o pogonskom agregatu nisu saopšteni, ali to je u slučaju koncepta manje bitna stavka, s obzirom da se očekuje da će produkcijski C3 Picasso koristiti paletu motora iz Citroena C3.

.

Komentari 16
Čitajte
Pošalji komentar