Automobili

Ponedeljak, 20.10.2014.

15:15

Golf karavan sa 300 konja

Prototip modela Volkswagen Golf R Variant snimljen je tokom testiranja na stazi Nirburgring. Očekuje se da će najsnažniji serijski Golf karavan imati premijeru u decembru, na auto-salonu u Esenu, a u prodajne salone trebalo bi da stigne 2015. godine.

Izvor: B92

Default images

Volkswagen Golf R Variant preuzeo je dizajn prednjeg dela od Golfa R hečbeka koji je predstavljen 2013.

Automobil ima spušteno, sportsko oslanjanje i poboljšane aerodinamičke karakteristike u odnosu na standardni karavan, a na zadnjem delu nalazi se prepoznatljivi difuzor i dva para hromiranih izduvnih cevi.
Foto: worldcarfans.com
Od hečbeka je preuzet i četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinac koji proizvodi 300 ks (221 kW) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga će se prenositi na sva 4 točka pomoću 4MOTION sistema i standardnog šestobrzinskog manuelnog menjača, dok će kao opcija biti dostupan šestostepeni DSG menjač sa duplim kvačilom.
Foto: worldcarfans.com
Golf R u hečbek verziji do stotke stiže za 4,9 s, kada je opremljen DSG transmisijom, dok mu je za ubrzanje 0 do 100 km/h u varijanti sa manuelnim menjačam potrebno 5,1.

Očekuje se da će rezultati karavan modela biti za par desetinki lošiji, s obzirom da će automobil biti nešto teži. I cena bi trebalo da bude nešto viša od standardnog Golfa R koji u Nemačkoj košta od 38.325 evra.

Vozili smo: Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI Comfortline

Pročitajte o modelu VW Golf Allrack koji je imao premijeru na auto-salonu u Parizu 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: