Žene će voleti Tesla Model X

Neki automobili više se dopadaju muškarcima, dok su drugi privlačniji ženama - bilo da je reč o modelima sa klasičnim pogonom ili električnim vozilima.

Podeli

Uzmimo, na primer, dva trenutno najpoznatija električna modela automobila na svetu. Istraživanja su pokazala da su muškarci skloniji kupovini Tesla Modela S, dok se žene pre odlučuju za Nissan Leaf.

Sudeći prema najavi izvršnog direktora i vlasnika Tesla Motorsa, Ilona Maska, žene će imati čemu da se raduju kada se 2015. na tržištu pojavi novi automobil ovog proizvođača, krosover Model X.

"Tesla Model S verovatno je dizajniran tako da se više dopadne muškoj populaciji. Nadam se da ćemo to ispraviti sa Modelom X", izjavio je Mask tokom godišnjeg obraćanja akcionarima kompanije Tesla Motors.

On nije obrazložio na čemu temelji svoja uverenja, ali je odgovarajući na pitanja iz publike rekao da je prilikom projektovanja Modela X mnogo više pažnje posvećeno potrebama ženske populacije.

Govoreći o ovom krosoveru, Mask je naglasio da će se automobil stilski razlikovati od koncepta iz 2012. i da će, kako kaže, "izgledati bolje".

Jedan od detalja zbog kojih bi Tesla Model X mogao da se dopadne ženama trebalo bi da budu zadnja vrata koja koja se otvaraju vertikalno. U pitanju su takozvana “galebova krila”, ili kako su ih u Tesli nazvali “krila sokola” (Falcon Wings).

Vesti

Lada Niva ne posustaje

Mali broj terenskih modela opstao je na tržištu skoro četiri decenije, a da nije u značajnoj meri promenio svoj dizajn i koncepciju. Jedan od njih je Lada Niva, koja je prvi put predstavljena 1977. godine, a nakon 37 godina dobija osveženu verziju za 2015.

Vesti ponedeljak 30.06. 13:43 Komentara: 75

Vlasnik prvog Tesle S u Hrvatskoj prezadovoljan

Dok u Sjedinjenim Državama i mnogim zapadnoevropskim zemljama Tesla S ne predstavlja neuobičajenu pojavu na putevima, za većinu ljubitelja automobila na Balkanu ovaj automobil je još uvek egzotika koju mogu da vide uglavnom na video snimcima i TV-u.

Vesti ponedeljak 30.06. 12:59 Komentara: 50

Rupa u muzeju Korvete ostaje jer privlači posetioce

Broj posetilaca koji su obišli američki nacionalni muzej Korvete (Chevrolet Corvette) nakon što se u februaru otvorila ogromna rupa u zemlji porastao je za 60 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Uprava zbog toga razmatra mogućnost da rupa postane deo stalne postavke muzeja.

Vesti ponedeljak 30.06. 11:09 Komentara: 3

"Zeleni pauk" uvodi red u parkovima, pored škola...

Nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina u Beogradu od subote odnosi takozvani "Zeleni pauk". Osim uvođenja komunalnog reda kada je u pitanju bahato parkiranje, ova aktivnost treba da pokaže i svest prema očuvanju zelenih površina, kažu gradske vlasti.

Vesti ponedeljak 30.06. 10:11 Komentara: 17

Renault-Nissan završio preuzimanje Avtovaza

Alijansa Renault-Nissan završila je preuzimanje najvećeg ruskog proizvođača automobila kompanije Avtovaz. Ova transakcija, koja je dogovorena još početkom 2012, konačno je regulisana ugovorom zaključenim 18. juna, prenosi Rojters.

Vesti ponedeljak 30.06. 08:55 Komentara: 4

Ford Focus ST za 2015.

Ford je na tradicionalnoj manfestacji Goodwood Festival of Speed koja se održava u Velikoj Britaniji predstavio restilizovani Focus ST. Pored osveženog dizajna, u ponudi će se naći i novi dizel motor.

Vesti petak 27.06. 16:15 Komentara: 15
strana 1 od 54 idi na stranu