Mercedes: Trocilindraši u kompaktnim hibridnim modelima

Iako je nedavno odbacio mogućnost upotrebe trocilindričnih motora u Mercedesovim limuzinama sa zadnjim pogonom, šef odeljenja za razvoj motora, Bernhard Heil, izjavio je da za motore sa tri cilindra ima mesta - ali u hibridnim verzijama kompaktnih modela sa prednjim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

09:44

Default images

Mercedesovi inženjeri smatraju da bi poprečno postavljeni, trocilindrični motori bili idealni za buduće hibridne verzije modela koji su postavljeni na platformu sa prednjim pogonom - zbog svoje veličine.

"Pri 'pakovanju' hibridnog pogona u prednji deo automobila, motori sa četiri cilindra imaju svoja ograničenja jer zauzimaju više prostora", objašnjava Heil u razgovoru za Automotive News.

"To nije problem kod većih modela, poput C ili E klase, u koje bez problema mogu da se smeste uzdužno postavljeni četvorocilindraši čak i u hibridnim verzijama, ali jeste u manjim, kompaktnim automobilima", kaže Bernhard Heil.

On je dodao da se planira uvođenje malih benzinskih motora koji će biti razvijen u saradnji sa Renaultom. Mercedes u svojim kompaktnim modelima već koristi 1.5 litarski turbo-dizel motor kog je razvio Renault.

Novi benzinci, u varijantama sa 3 i 4 cilindra, pojaviće se najverovatnije tek 2016. godine, a pogoniće Mercedesovu A i B klasu, kao i modele CLA i GLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: