Volkswagen Polo za 2014.

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela Polo koji će imati premijeru na salonu automobila u Ženevi 2014.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2014.

15:19

Default images

Nakon pet godina od lansiranja, nemački proizvođač osvežio je svoj drugi najprodavaniji model u gami.

Kao i obično kada je reč o restilizaciji automobila koji je na tržištu već nekoliko godina, i koji, kao što je to slučaj sa modelom Polo, polako počinje da zaostaje za savremenijim konkurentima u klasi, najpre se uočavaju kozmetičke promene na spoljašnjosti.
Intervencije su izvršene na maski hladnjaka i braniku, a modeli sa boljim paketima opreme od sada će imati LED tehnologiju u farovima.

Zadnji branik je preoblikovan i to tako što je proširena pozicija predviđena za registarsku tablicu, a redizajnirana su i stop svetla.
U unutrašnjosti promene uključuju novi dizajn instrument table i volana, kao i osveženu centralnu konzolu, nove ventilacione otvore i modularni multimedijalni sistem.

Kada je reč o tehnologijama, Volkswagen je saopštio da će Polo preuzeti iz Golfa neke napredne sisteme uključujući automatsko kočenje i zaustavljanje automobila nakon eventualnog sudara (Automatic Post-Collision Braking System), koje će biti dostupno kao standardni deo opreme.
Polo će biti dostupan i sa Sport Select sistemom oslanjanja tako da će vozač moći da bira između dva načina podešenosti ogibljenja. Na raspolaganju je i novi elektromehanički upravljački sistem koji će poboljšati vozne karakteristike i omogućiti precizniju kontrolu upravljanja automobilom.
Ipak, verovatno najvažnije modifikacije dogodile su se ispod haube.

Volkswagen je u postojeću paletu motora uvrstio dve nove 1.4 litarske trocilindrične dizel jedinice od 75 ks (55 kW) i 90 ks (66 kW). Ovi motori dolaze umesto 1.2 litarskog dizelaša sa 75 ks i 1.6 litarske dizel jedinice sa 90 ks.
Kada su benzinci u pitanju, Volkswagen je predstavio dva trocilindrična 1.0 litarska MPI motora sa 60 ks (44 kw) i 75 ks (55 kW), koji će zameniti postojeće 1.2 litarske MPI jedinice.

Osim toga, zadržana su i dva aktuelna 1.2 litarska TSI motora sa 90 ks (66 kW) i 105 ks (77 kW), kao i 1.4 litarski TSI sa sistemom za deaktivaciju cilindara. Ovaj motor biće pojačan sa 140 ks na 150 ks.

Volkswagen je saopštio da će Polo GTI, koji će se pojaviti 2015, takođe imati snažniju pogonsku jedinicu
Više tehničkih detalja biće poznato nakon ženevske premijere, a VW Polo za 2014. stiže u prodajne salone u proleće i to najpre na nemačko, a zatim i na ostala evropska tržišta.

Pogledajte galeriju fotografija: Volkswagen Polo za 2014.

Vozili smo: Volkswagen Polo 1.2 Trendline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: