Bentley Continental GT3 Racer

Bentley je na auto-salonu u Los Anđelesu predstavio trkačku verziju modela Continental kao najavu povratka ove kompanije u automobilska sportska takmičenja.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

10:37

Default images

Iako je pre svega poznat kao proizvođač luksuznih automobila, istorija Bentley-ja kada su u pitanju trke izdržiljivost seže do dvadesetih godina prošlog veka kada je trijumfovao na 24 sata Le Mana.

Ovaj rezultat ponovljen je i u najnovijoj eri Bentley-ja, 2003. godine sa modelom Speed 8. Međutim, od tada automobili britanske marke nisu učestvovali u automobilskim sportskim takmičenja gotovo punu deceniju.

Bentley Continental GT3 Racer trebalo bi da prekine desetogodišnju apstinenciju 2013. godine. Ova trkačka verzija, čiji je koncept imao premijeru na Sajmu automobila u Parizu 2012, zasnovana je na modelu Continental GT Speed, najbržem serijskom Bentley-ju u istoriji te kompanije.
GT3 Racer ima spušteno, trkačko oslanjanje i brojne aerodinamičke dodatke, poput velikog izdignutog spojlera na zadnjem delu automobila.

Bentley nije otkrio mnogo informacija o ovom automobilu, ali poznato je da ima pogon na zadnjim točkovima. Iako tehnički detalji i performanse još uvek nisu objavljene, podsećamo da Continental GT Speed na kojem je baziran GT3 Racer ima W12 motor koji razvija 625 ks i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uz čiju pomoć dostiže brzinu od 330 km/h.

Pročitajte više o modelu Bentley Continental GT Speed.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: