Mask potvrdio razgovore sa Eplom. Model X odložen

Izvršni direktor Tesla Motorsa, Ilon Mask, izjavio je za Blumberg da je bilo razgovora sa kompanijom Apple, ali je odbio da potvrdi da se u njima razmatrala prodaja Tesle. On je tom prilikom najavio i da će Model X biti odložen za 2015. godinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2014.

10:33

Default images

Na pitanje da li u Tesla Motorsu uopšte razmatraju mogućnost prodaje kompanije, Mask je odgovorio da je to u ovom trenutku malo verovatno.

On je objasnio da bi bio spreman na razgovor o prodaji samo u slučaju da eventualni novi vlasnik može da pomogne Tesli da razvije i proizvede novi električni automobil, koji bi bio cenovno pristupačniji i namenjen masovnoj proizvodnji.

"Kako sada stvari stoje, ne vidim da je tako nešto moguće", zaključio je Mask.
Prototip Modela X koji je predstavljen 2012.
On je saopštio i da je lansiranje modela Tesla X još jednom odloženo.

Ovaj automobil prvobitno je trebalo da se pojavi u prodaji još 2013, ali je pomeren za 2014. Mask je kazao da će se Model X naći na tržištu tek 2015. Reč je o SUV vozilu od koga Tesla Motors očekuje odlične prodajne rezultate.

Kao jedan od razloga za odlaganje, naveo je sopstveni perfekcionizam kada je reč o dizajnu proizvoda koji će ponuditi kupcima.

"Još uvek nisam potpuno zadovoljan sa Modelom X", objašnjava Mask.

On je naveo i da je najpre potrebno da Model S osigura trenutnu poziciju na severnoameričkom tržištu, ali i da se proširi na druge regione, poput Evrope i Azije.

Pročitajte više o mogućnosti da Apple kupi kompaniju Tesla Motors.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: