Dacia smislila jeftinu zamenu za touchscreen FOTO/VIDEO

Ne mora svaki novi automobil da ima skup multimedijalni sistem sa velikim ekranom.

Podeli
Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Dacia važi za niskobudžetnog evropskog proizvođača, pa ako je već tako, zašto ne bi ponudila i neka pristupačna rešenja kada je u pitanju multimedijalni sistem.

Kupci nove generacije modela Sandero imaju mogućnost da i u najjeftinijim paketima opreme koriste sadržaje koji su uglavnom rezervisani za vlasnike skupljih verzija ovog automobila.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Dovoljno je da vozač poseduje smartfon, a Dacia je obezbedila sve ostalo.

Na mestu gde se kod skupljih modela nalazi touchscreen multimedijalnog sistema, bazični Sandero ima univerzalno ležište u koji se može smestiti i fiksirati bilo koji smartfon uređaj.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Sve što vozač treba da uradi je da instalira odgovarajući aplikaciju i poveže telefon putem Bluetooth konekcije sa vozilom.

Nakon toga, na ekranu smarfona na raspolaganju su mu uobičajene funkcije multimedijalnog sistema, kao što je navigacija, radio, muzički sadržaji, a može i da jednostavno i bezbedno obavlja hands-free telefonske razgovore ili da pristupi podacima sa putnog kompjutera automobila.

Što je još važnije, mnoge od ovih funkcija može da koristi i preko komandi na volanu, ne skidajući pogled sa puta, što je veoma važno za bezbednost u vožnji.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Ovaj paket Dacia naziva Media Control i, pored ostalog, uključuje i dva zvučnika i USB priključak na komandnoj tabli, u neposrednoj blizini smartfona.

Kada se automobil ne koristi, smartfon se jednostavno izvadi iz ležišta, a otvor prekrije poklopcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu