Ekstremizam u saobraćaju ne donosi ništa dobro

Na osnovu snimaka kojih je sve više na internetu, izgleda da su pojedini učesnici u saobraćaju spremni na najekstremnije mere kada se osete ugroženim u vožnju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

10:53

Default images

Motociklista sa snimka koji je načinjen u Rusiji otišao je toliko daleko da je u vožnju krenuo naoružan akumulatorskom ugaonom brusilicom.

S obzirom da je smatrao da ga je vozač automobila "isekao" obilazeći parkirani kamion, dao je sebi za pravo da mu odseče spoljni retrovizor uz obrazloženje da mu "nije potreban kad već u njega i ne gleda":



Prirodno je da neobazrivost prema drugima u saobraćaju može da isprovocira odbrambenu reakaciju kod onog ko se oseti ugroženim.

Iako je vozač Nissana skrenuo naglo i bez migavca (ili bar na snimku on ne može da se uoči), čime je ugrozio bezbednost motocikliste, potpuno je pogrešno da se nakon toga pribegne ekstremnom nasilju.

Nakon objavljivanja ove vesti pojedini čitaoci ukazali su nam na to da je događaj izrežiran i da snimak predstavlja deo kampanje jedne ruske TV stanice kojom se vozači u toj zemlji pozivaju da zbog početka sezone vožnje motocikala obrate više pažnje na dvotočkaše.

U svakom slučaju, koristimo ovaj negativan primer da još jednom ukažemo na potrebu za međusobnom tolerancijom i uvažavanjem učesnika u saobraćaju, naročito kada su u pitanju vozači dve različite kategorije vozila - automobila i motocikala. U predstojećoj sezoni u kojoj će na ulicama naših gradova biti sve veći broj motocikala i skutera, neophodna je dodatna opreznost sa obe strane.

Motociklisti zvanično otvorili moto sezonu.

Pročitajte više o temi: Motociklisti i bezbednosti u vožnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: