Najskuplji sudar

Redak primerak skupocenog Ferrarija 250 GTO čija se vrednost procenjuje na preko 25 miliona evra oštećen je saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak 6. juna u blizini Sent Etjena u Francuskoj.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

09:13

Default images

Automobilom je upravljao njegov vlasnik, američki biznismen Kristofer Koks (Christopher Cox), kada se Ferrari sudario sa drugim vozilom, a mediji su ovu saobraćajnu nesreću već okarakterisali kao najskuplji sudar svih vremena.

Kako prenosi britanski Daily mail, pored Koksa u vozilu je bila i njegova supruga En koja je u udesu zadobila prelom noge.

Koks i njegova supruga učestvovali su u obeležavanju pedesetogodišnjice od pojavljivanja modela 250 GTO koji je Ferrari izrađivao između 1962. i 1964. godine.

Ferrari 250 GTO proizveden je u svega 39 primeraka, tako da preostali automobili dostižu na aukcijama astronomske cene. Nedavno je primerak modela 250 GTO koji je Ferrari napravio za nekadašnjeg vozača Formule 1, Stirlinga Mosa (Stirling Moss), prodat na jednoj aukciji za 28 miliona evra.

Ferrari koji je pripadao američkom biznismenu proizveden je u aprilu 1962, a već je imao jedan udes 1976. godine, nakon čega je potpuno restaurisan.

Pročitajte o retkom Ferrariju koji je pripadao Stivu Mekvinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: