Crna motociklistička statistika: Najviše ginu mlađi od 27 godina VIDEO

Neprilagođena brzina, preticanje, neraščišćeni putevi i neodgovarajuća oprema, samo su neki od faktora koji utiču na povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima stradaju motociklisti.

Podeli

Pročitajte još:

* Snimaće nas još kamera, da li će saobraćaj biti bezbedniji? VIDEO

* Možda niste znali, ali i ove radnje su kažnjive za volanom VIDEO

U našoj zemlji, samo u prošloj godini poginulo je 49 motociklista, a većina njih bili su mlađi od 27 godina.

S obzirom da je sezona vožnje na dvotočkašima počela, pojačana je kontrola saobraćajne policije, dok se motociklistima savetuje da obavezno koriste zaštitnu opremu i to što uočljivijih boja, a posebnu pažnju trebalo bi da obrate vozači automobila.

Nađete se u nezgodnoj situaciji: više ne znate da li vas pretiču, sa leve, da li vas pretiču sa desne strane, da li je to dozvoljeno ili nije, da li ste vi u tim trenucima možda napravili neki pogrešan potez...

O bezbednosti motociklista za TV Prvu govore kapetan Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, doktor Vladimir Jevtić – predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista i Milan Mitić – motociklista koji ima neverovatnu životnu priču i koji je doživeo težak udes na motoru, a sada edukuje mlade da im se ne bi dogodilo nešto slično.

Pogledajte prilog na ovu temu koji će vam pomoći i da otklonite neke dileme, poput one da li je dozvoljeno “provlačenje” motocikom između dve kolone automobila i pod kojim uslovima, ili kako uočiti motociklistu koji se nalazi u “mrtvom uglu” u odnosu na vaš automobil:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu