Srpska premijera novog BMW-a X3 u marsovskom ambijentu

Treća generacija modela BMW X3 svečano je predstavljena na promociji u Belexpocentru u Beogradu. Ovaj automobil na našem tržištu prodaje se po ceni od 45.500 evra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

08:50

Srpska premijera novog BMW-a X3 u marsovskom ambijentu
Foto: Delta Motors

Na srpskoj premijeri goste je dočekala neobična scenografija koja dočarava ambijent Marsa, u skladu sa globalnom kampanjom novog BMW X3 “Exploring Mars”.

U duhu ove kampanje, BMW ističe da je automobil “spreman za misiju” i predstavlja ga kao izraz slobode i beskonačnih mogućnosti.
Foto: Delta Motors
Od 2003. godine, kada je BMW prvi put predstavio X3 kao SAV (Sports Activity Vehicle) vozilo srednje veličine, širom sveta prodato je više od 1,6 miliona primeraka.

Nova, treća generacija X3 svojim naglašenim off-road karakterom i najmodernijim inovacijama treba da nastavi ovu uspešnu priču.
Foto: Delta Motors
Novi BMW X3 karakterišu povećane dimenzije u odnosu na prethodnika i naglašena prednja “active grill” maska.

Po prvi put u ovom modelu u ponudi su tehnologija poluautonomne vožnje i gestovne komande.
Foto: Delta Motors
Unutrašnjost je značajno unapređena i donosi karakteristike nove Serije 5, a premijerno, ovaj model dostupan je u Luxury Line varijanti.

Moguće je poručiti i individual elemente opreme kao što su posebna boja "Sunstone metallic", točkovi od 21 inča i merino koža u enterijeru.
Foto: Delta Motors
Za sam početak prodaje u ponudi su dve benziske i dve dizel verzije, u rasponu od 140 kW/190 ks do 265 kW/360 ks koje u standardnom paketu opreme imaju osmostepeni automatski Steptronic menjač i inteligentni xDrive pogon na sva 4 točka.

Novi BMW X3 dostupan je i u "M performance" verziji - BMW X3 M40i sa motorom snage 265 kW/360 ks. Osim ovog, na raspolaganju je i salbiji benzinski agregat koji u verziji xDrive30i proizvodi 185 kW/252 ks.

U početku, dostupna su i dva dizelaša - BMW X3 xDrive20d sa 140 kW/190 ks i BMW X3 xDrive30d koji razvija 195 kW/265 ks.
Foto: Delta Motors
Osnovna cena novog BMW-a X3 u Srbiji iznosi 45.500€ sa PDV-om, a reč je o 2.0 litarskom xDrive20d modelu sa 140 kW/190 ks.

Kako kažu u uvozniku, cenovno pozicioniranje je u potpunosti isto kao i kod prethodnog modela, uvećano za iznos dodatne opremu kojim je novi model bogatiji (automatski menjač, automatska klima, LED farovi, aluminijumske felne od 18 inča i drugo).
Foto: Delta Motors
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: