U VB održano prvo gej venčanje dva muslimana, a u Indoneziji...

Dva muslimana su pokazala celom svetu da je moguće biti homoseksualac muslimanske veroispovesti nakon što su rekli sudbonosno „da“ u Britaniji.

Život

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2017.

14:10

U VB održano prvo gej venčanje dva muslimana, a u Indoneziji...
foto: getty

Venčanje Džaheda Kudhurija i Šona Rogana bi moglo da bude prvi zvanični istopolni brak dva muslimana u Velikoj Britaniji.

Dvadesetčetvorogodišnji mladoženja Džahed rekao je da se osećao kao „crna ovca“ u svojoj porodici koja je poreklom iz Bangladeša, kao i da su ga maltretirali u školi i napadali drugi muslimani iz lokalne zajednice.

Kaže da je pokušavao da promeni svoju seksualnu orijentaciju u skladu sa religijskim stavovima, nakon čega je postao sklon samoubistvu.

A onda je upoznao Šona... Počeli su da žive zajedno 2015. godine, a verili su se prošle godine.

“Sve je ovo samo kako bismo pokazali ljudima da nas ne zanima ničije mišljenje, moja porodica nije želela da dođe, nisu želeli ni da vide ovo, bilo ih je sramota. Oni misle da sam ja bolestan i da mogu biti izlečen, pa su i dalje u toj fazi. Želim da poručim svim ljudima koji prolaze kroz istu stvar da je to okej, pokazaćemo celom svetu da je okej biti musliman homoseksualac.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: