Zamislite Barbiku, ali realnu (FOTO)

U svetu lutaka, Barbika se decenijama smatra standardom ženske lepote, međutim, njene razmere nisu standardne. Evo poređenja prosečne devojke i Barbike...

Život

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2013.

09:26

Default images

Iako je mnogo umetnika pokušalo da domisli kako bi Barbika izgledala da je prosečna devojka, jedan je uspeo ovu razliku da dočara vrlo jasno. Nikolaj Lem (Nickolay Lamm) je uzeo mere normalne 19-ogodišnje devojke i napravio 3D model. Potom je model fotografisao pored Barbike.

Uz pomoć fotošopa, transformisao je 3D model i približio ga izgledu Barbike.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U NAŠOJ GALERIJI
Foto: Nickolay Lamm/nickolaylamm.com
On je prethodno došao do zaključka da su razmere Barbike nerealne i da bi ona, da je devojka, izgledala neproporcionalno, previsoko i da bi imala veliku glavu.

Barbikine razmere grudi-struk-bokovi su 91-45-83 dok su razmere tipične devojke 81-78-83.

Sam umetnik kaže da se suočio sa mnogo ljutitih pisama kao reakcijama na njegov projekat.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U NAŠOJ GALERIJI
Foto: Nickolay Lamm/nickolaylamm.com
„Glavni argument je bio da lutka ne može da utiče ili šteti bilo kome. Ipak, ako kritikujemo mršave modele, trebalo bi da razmotrimo i mogućnost da Barbika negativno utiče na devojčice kojima je uzor“, kaže Lem.

Nikolaj Lem je umetnik i istraživač iz Pitsburga u Americi. Oduvek je voleo da crta i tražio mogućnost da kombinuje umetnost i istraživanje zajedno.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U NAŠOJ GALERIJI

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: