Od čega je umrla Vitni Hjuston?

Sudski veštaci i dalje istražuju uzrok smrti pevačice Vitni Hjuston, kojoj su na dodeli Gremi nagrada, odala počast neka od najvećih imena u muzičkoj industriji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2012.

12:31

Default images

Američka pevačica Vitni Hjuston nije se udavila u kadi, već je, po svemu sudeći, umrla od kombinacije alkohola i ksanaksa i drugih lekova koji se dobijaju na recept.

To su pevačicinoj porodici rekli u kancelariji veštaka sudske medicine Los Anđelesa. Porodici Vitni Hjuston rečeno je da u njenim plućima nije pronađeno dovoljno vode da bi se zaključilo da se udavila.

Neimenovani izvori rekli su da je moguće da je pevačica već bila mrtva kada joj je glava dospela ispod vode. Telo Vitni Hjuston u kadi je pronašla njena rodjaka Meri Džons, koja je prethodno pevačici pripremila haljinu za večernji izlazak i napustila sobu na pola sata. Kada ova duže vreme nije izašla iz kupatila, njena rodjaka je ušla, izvukla je iz kade i počela da joj daje veštačko disanje.

Zvanični rezultati autopsije pevačice neće još biti objavljeni na zahtev policije koja istražuje smrt. Zamenik glavnog istražitelja Ed Vinter rekao je kratko medijima da na telu pevačie nije bilo očiglednih znakova trauma ali da se čekaju toksikološki rezultati - što bi moglo da potraje nedeljama - pre utvrđivanja uzroka smrti.

Policija Los Anđelesa bi mogla tokom dana da objavi još neke detalje o smrti Hjustonove ali će to ipak zavisi od spremnosti detektiva da upliću medije u istragu.

U nedelju ujutru ćerka Vitni Hjuston prebačena je u bolnicu u Los Anđelesu i kasnije puštena. Porodični prijatelj rekao je da je Bobi Kristina Braun, 18, u bolnicu prebačena zbog stresa i anksioznosti.

Bobi Kristina, ćerka Vitni Hjuston i repera Bobija Brauna, pratila je majku na više događaja uoči dodele Gremija prošle sedmice. Sinoćnja dodela Gremi nagrada više je izgledala kao bdenje, a brojne muzičke zvezde odale su počast Vitni Hjuston.

Muzičku počast na Gremijima predvodila je Dženifer Hadston koja je izvela poznati hit Hjustonove "I Will Always Love You" koji je završila rečima "Vitni, volimo te".

Pre nje, ElEl Kul Džej je predstavio snimak Hjustonove sa Gremija 1994. godine kako peva tu istu baladu, koja je juce bila najpreuzimanija sa Ajtjunsa. Vitni Hjuston bila je jedna od najprodavanijih umetnika od sredine 1980ih do poznih 1990ih. Njen glas koji je vukao korene iz gospela bio je most između njene kume Arete Frenklin i pop zvezde i rođake Dion Vorvik.

Hjuston je osvojila šest Gremija i trebalo je da peva na svečanosti pre dodele Gremija u subotu. Izvori koji su prisustvovali probama pevačice za subotnji nastup rekli su da je Hjustonova delovala dezorjentisano, da se znojila i mirisala na alkohol i duvan.

Osim u muzici, Vitni Hjuston je bila uspešna i u filmskom biznisu i bila je jedna od retkih crnih glumica koja je privlačila publiku filmovima poput "Telohranitelja", "Čekanja na uzdah", a nedavno je završila snimanje poslednjeg filma "Sparkl".

Svojim savršenim glasom i imidžom uticala je na generacije mladih pevačica od Kristine Agilere do Maraje Keri ali je pri kraju karijere postala "primer" štetnog uticaja droge i akohola, prodaja albuma je opala a njen imidž uništen divljim i bizarnim ponašanjem.

Zbog konzumiranja kokaina, marihuane i lekova glas joj je postao hrapab i promukao i teško je izvodila visoke tonove po kojima je bila poznata. "Najveća opasnost sa ja. Ja sam ili svoj najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj", rekla je ona u intervjuu 2002.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: