Život

Sreda, 13.06.2012.

14:58

Hrvatske toples navijačice ipak bez kazne

Jelena i Viktorija Mikša u rekordno kratkom vremenu postale su najpoznatije hrvatske navijačice. Ovih dana bodre hrvatsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a zablistale su uoči utakmice s Irskom: skinule su grudnjake i ponosno pokazale svoje atribute.

Izvor: B92

Default images

Maštovito pružanje podrške naišlo je na veliko odobravanje muških navijača, a fotografije koje su snimili znatiželjnici osigurale su im da postanu instant hit na Facebooku, ali i u svim hrvatskim medijima.

Štaviše, devojke su podršku bez grudnjaka nastavile da pružaju i na tribinama, a njihove grudi uspeli su (čak i ustima) da opipaju i irski navijači.

Jedini je problem što su svojim postupcima naljutile svoje poslodavce i HDZ - stranku kojoj pripadaju.

Viktorija je, naime, u omladinskom odseku HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i gradska odbornica u Krapini, dok je Jelena takođe HDZ-ovka, zaposlena kao referentkinja u Ministarstvu kulture.

Zbog toga što je prekršila etički kodeks i nanela štetu ugledu te institucije, pričalo se da će Viktorija biti sankcionisana novčanom kaznom. Međutim, hrvatsko Ministarstvo kulture ipak je odlučilo kako Jelena Mikša neće snositi nikakve sankcije zbog svog ponašanja.

"Etički poverenici Ministarstva kulture obavili su razgovor sa zaposlenom Jelenom Mikšom povodom fotografija sa slavlja i fudbalske utakmice u Poljskoj i usmeno je upozorili da valja pripaziti na buduća ponašanja. Prema Jeleni Mikši neće biti preduzete nikakve sankcije", javljaju iz Ministarstva kulture.

Ponašanje dve mlade članice HDZ-a komentarisao je i Božidar Kalmeta, bivši ministar mora, trgovine i infrastrukture. On je kazao kako misli da je Hrvatska igrala sjajno i da su svi bili veseli i razdragani. "Šta ja znam, u takvim okolnostima ja ne bih to zamerio", poručio je Kalmeta.

Izvor: Jutarnji.hr, Index.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: